Hva er så "streaming", "live streaming" eller "livestrømming" egentlig? Vel, det sier i hvert fall ikke så mye om innholdet. Dette uttrykket brukes utelukkende som en beskrivelse på videoinnhold som sendes "live" til en eller annen plattform. Man kan med andre ord livestrømme alt fra fler-kameraproduksjoner av sportsbegivenheter til webkameraproduksjoner av gamere.
Vi har teknologi og kompetanse til å strømme et bredt utvalg av formater (innholdstyper) til et stort utvalg av kjente plattformer - eksempelvis til sosiale medier.
Webinarer er en innholdstype (et format) som vi produserer mye av. Det kan være salgsfremmende webinarer med produktdemonstrasjoner og høy grad av deltagerinvolvering - eller det kan være rent kunnskapsdelingsorienterte webinarer som kan minne mye om digitale konferanser. Det er ikke alltid disse webinarene sendes "live". Ofte gjør man opptak av hele eller deler av webinarene, redigerer litt og sender det "som om det var live" på et annet tidspunkt. Arbeidsmetodikken henger gjerne sammen med hvor stor grad det er behov for deltagermedvirkning i sendingen (eksempelvis Q&A-sesjoner).
Webinarer kan distribueres til en rekke forskjellige plattformer. Vi gir råd om hvordan du best når din målgruppe med ditt budskap og gjennomfører både produksjonen og strømmen med konstant fokus på målsettingen.
Både podcast (kun lyd) og videocasts (en filmet podcast) er formater vi liker godt å jobbe med. Disse formatene har sett en solid vekst de siste par årene og det er grunn til å tro at denne veksten vil fortsette fremover. En kritisk suksessfaktor når det kommer til produksjon av podcasts er kontinunitet. Det har sjelden noe for seg å produsere 1 eller 2 podcasts. Derfor blir planlegging og serieproduksjon viktig for å generere det innholdet som skal til for å holde publikum interessert.
Det er flere faktorer som avgjør hvorvidt man lykkes med et podcastformat. Om dette formatet er noe for deg, så bistår vi gjerne i hele prosessen - fra planlegging til produksjon og distribusjon. Med oss på laget øker dine sjanser for å lykkes med å bygge den følgerskaren du drømmer om.
Nå tenker du kanskje at vi blander godt med begreper på denne siden her - og det har du nok litt rett i. For ja, både webinarer og podcasts krever jo "innholdsproduksjon". Innholdsproduksjon i seg selv er jo ingen sjanger eller noe "format". Men vi kan trygt si at vi jobber med innholdsproduksjon. Vår jobb er jo faktisk å, i samarbeid med deg, finne frem til det formatet som er optimalt for hvordan du ønsker å nå din målgruppe med ditt budskap. Deretter skaper vi det innholdet og distribuerer det til rett plattform.
Noen ganger gir formatet seg litt selv, eksempelvis om du skal holde en tradisjonell konferanse på et hotell og ønsker å strømme innholdet til (betalende eller ikke-betalende) deltagere som ser konferansen hjemmefra. I et slikt tilfelle er det du som står for den største delen av innholdsproduksjonen og vi bistår mest med tilpassninger, produksjon og distribusjon. Men mange ganger er ikke svaret helt gitt på forhånd. Noen ganger har man behov for skape både animasjoner, demonstrasjoner og andre "iscenesatte" produksjoner for å fortelle din historie best mulig.
Vi har produsert "some-taler" med bruk av greenscreens, rollespilldemonstrasjoner, "how-to" videoer, undervisningsopplegg, sportscasts med kommentatorer og reportere og mye mye mer. Alt i samråd med deg - og hovedfokuset er alltid hvordan vi skal nå din målgruppe med ditt budskap best mulig. Har du noe annet innhold i tankene enn hva som er nevnt her? Ta kontakt for en innholdsprat! Det vi har listet opp er ikke uttømmende. Vi produserer masse forskjellig innhold, men mest forskjellige former for "talking heads".
Vi har jobbet med web siden forrige årtusen og bygger for det meste front-end løsninger med Vue.js eller Svelte - men har også hodet i enkelte node.js baserte back-end produksjoner.
Det var kanskje litt "gresk", men kort oppsummert så bygger vi spesialiserte landingssider tilpasset de prosjektene vi er en del av. Vi tar sjelden på oss oppdrag som går ut på å produsere komplette nettsteder - rett og slett fordi vi har mest å gjøre på videofronten. Men om det er nettopp dette du trenger, så er du selvsagt velkommen til å snakke om det!
Eller for å forklare det uten akronymer: vi tar oss av teknikken under større konferanser slik at alt som vises på lerrettet eller LED-skjermen på scenen fremstår profft og lekkert - samtidig som alle foredragsholdere får det de trenger i en monitor på scenen. Under slike produksjoner kan vi også hjelpe til med å ta inn digitale foredragsholdere. Noen ganger skal det også leveres forskjellig innhold til forskjellige flater (skjermer) i rommet eller på hotellet.
Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi håndtere all teknikken under slike konferanser - altså både lyd, lys og PPT. Ja - vi kan til og med skaffe den underholdningen du er ute etter!
Et litt pussig begrep egentlig - om du smaker på den ordkombinasjonen ... Men uansett hva man kaller det, så vil behovet for å ta inn foredragsholdere via digitale kanaler og presentere dem på flater (lerretter/LED-skjermer) i konferanserom ("live") være til stedet i årene som kommer. Det er ofte en miljøvennlig måte å få inn foredragsholdere på samt at det er fornuftig ressursbruk både med tanke på foredragsholderens tid og din økonomi.
Teknologien som er tilgjengelig i dag - og ikke minst den teknologien som oftest er tilgjengelig i forskjellige konferanserom landet rundt - gjør at dette er både enkelt og komplisert på en gang. Oftest er det lyd som er vanskelig - særlig når det skal være 2-veiskommunikasjon med de som befinner seg i konferanserommet og (den digitale) foredragsholderen.
Vi har flere metoder for å bistå med slike produksjoner og hjelper deg med å velge en løsning som best matcher ditt behov og budsjett.
Om ditt budsjett er lite, så bistår vi gjerne med å gjøre et digitalt opptak av din foredragsholder - kanskje til og med hvor konferansieren deltar - og klipper dette enkelt til slik at du selv kan spille det av under konferansen. Dette er en langt rimeligere løsning, men ja - du mister 2-veiskommunikasjonen med publikum. Det er allikvel nyttig å spørre seg hva den kommunikasjonen vil være verd før man avgjør hvilken metode man ønsker å benytte.
Vi er altså ikke et lydfirma, men nå har tross alt Jonas en lyddesigner-utdannelse fra LIPA ... Litt utstyr har vi da også og kan bistå under konferanser, konserter, musikkopptak på location, miksing, jingleproduksjon og så videre.
Litt lenger opp på denne siden kan du også lese om podcasts - som er en av de produksjonstypene vi gjør innenfor lydfeltet. Lydproduksjon, uansett format, er ikke bare en teknisk øvelse. Det er innholdsproduksjon og som alt annet innhold har det både et budskap og en målgruppe. Vår styrke er at vi er vant med å tenke innhold først. Teknikken og teknologien er bare et verktøy.
Nei - ikke det beste uttrykket, men det er litt mer Google-vennlig enn "fjernproduksjon". Uttrykket REMI (Remote Integration Model) er også mye brukt for å forklare denne arbeidsflyten hvor innhold fanges av kameraer ute på en lokasjon og hvor selve miksingen/produksjonen/strømmingen foregår i et annet studio. Dette studioet kan i teorien være plassert hvor som helst i verden - eller mer presist: lokasjonen hvor opptakene foregår kan være hvor som helst.
For ikke lenge siden var dette en arbeidsflyt forbeholdt de store kringkasterene, men nyere distribusjonsteknologi har gjort at man kan jobbe etter samme prinsipper men med enklere og rimeligere utstyr. Stadig flere scener (kulturhus, konferansehoteller og til og med styrerom/møterom) blir nå utstyrt med videoutstyr som kan fjernstyres. Dette gjør at man betydelig raskere og rimeligere enn tidligere kan produsere større og mindre "events".
Vi har har utstyr og mannskap som kan befinne seg hvor som helst og styres fra vårt studio. Dette gjør at vi, eksempelvis, kan koble to lokasjoner sammen og gjennomføre en konferanse som foregår på flere steder samtidig - eller vi kan ta oss av teknikken på mindre (men allikevel komplekse) produksjoner uten å være fysisk tilstede.
Vi har ikke droner som tar bilder i broadcast-kvalitet (skaffer selvsagt det ved behov), men det er heller ikke det de fleste er ute etter. Vår drone tar utmerket video i 4K/60fps eller Full-HD/120fps og vi har et godt sett med ND-filtere slik at vi kan ta fine bilder selv i kraftig lys. Dette passer utmerket som innklippsbilder ("B-roll") i de fleste informasjons-/opplæringsvideoer og i SoME-sammenheng. Ikke minst er våre droneopptak hyggelige for budsjettet.
Vi har selvsagt nødvendig og forsikring til å fly droner på forsvarlig vis.